Kirken med på dugnad for å begrense smitte

Fra 4. januar 2021 er det innført en to ukers sosial nedstenging i Norge med nye smittevernregler og anbefaling om å avlyse gudstjenester og lignende aktiviteter.

• Forbud mot flere enn 50 deltakere i begravelse, og begrenset antall deltakere på andre arrangement. Antallet deltakere er avhengig av størrelse på kirken med tanke på at man må holde 2 meter avstand. I Haslum, Tanum og Snarøya kirke er det plass til mellom 17 og 25 personer.
  • Dåp kan gjennomføres med barn, foreldre og to faddere. Vielse kan gjennomføres med brudepar og to forlovere.
  • Planlagte gudstjenester, samlinger og faste aktiviteter for alle aldersgrupper holdes digitalt eller avlyses til og med 18. januar.

Å stenge ned fysiske samlinger fordi myndighetene ber oss om det, ligger ikke i en kirkes natur. Likevel er formålet her å verne om helse, å delta i et krafttak som en viktig samfunnsaktør, og unngå unødvendig tap av både liv og jobber.

Trenger du noen å snakke med?

Kirkens prester og diakoner er på jobb og står klare for koronasikre samtaler. Kontakt sogneprest Else Bang Engelbrektsen på tlf 99105588.

Samtaletilbudet for ungdom, 13-20 i Bærum, ønsker å få kontakt med deg hvis du er mellom 13 og 20 år og har lyst å prate med en trygg voksen.

Kirkens SOS er kirkens døgnåpne krisetelefon, tlf: 22 40 00 40. Du kan også chatte og sende melding. Finn kontaktinformasjon til Kirkens SOS.

Bilde: Dåp i Fenstad kirke i Nes, når korona preget hele verden. Rengjøring av kontaktpunkter som døpefont, kirkebenk og dørhåndtak mellom de to dåpene som ble gjennomført. Foto: Bo Mathisen