Mari er ny diakon


Eiksmarka menighet har fått diakon i 20% stilling!                                                                    

 

Jeg heter Mari Haug Thorsen og er den nyansatte diakonen i Eiksmarka menighet. I tillegg jobber jeg 80 % som diakon i Haslum.

Jeg er vokst opp i en statskirkefamilie hvor min far er prest og min mor kateket. Dermed var det kanskje ikke så overraskende at også min yrkesvei ble innenfor Den norske kirke. Mitt barndomshjem ligger i Åsgårdstrand, men mye av min barndom har også vært på Sjømannskirken i London. Jeg har fortsatt sterke bånd til London og for snart 10 år siden valgte jeg å gifte meg i nettopp London kirken.                                                                                                                           

Min mann og jeg har bosatt oss i Asker, i et trivelig nabolag med masse barn i gata. Vi har  to aktive gutter på 4 og 7 år som stortrives i nabolaget. I min ungdomstid var jeg svært aktiv i Norges KFUK-KFUM med både Ten-sing og leirarbeid og jeg har mange fine sommerminner fra Knattholmen leirsted utenfor Sandefjord hvor jeg var på leir fra jeg var 4 år og gjennom hele barndommen. Jeg måtte flytte til Sandefjord for å gå på musikklinjen i viderergående. Jeg er veldig glad i å synge og spiller litt gitar og piano. Jeg sang alltid i kor som liten, så sang har alltid vært en stor del av meg. Etter endt videregående ønsket jeg å gjøre noe annerledes ett år. Derfor bodde jeg ett år i Ecuador mens jeg jobbet som frivillig i Den Norske Misjonsalliansen. I Ecuador fikk jeg oppleve fattigdom på nært hold. Jeg jobbet både som engelsk-lærer i slummen og på et senter for barn med spesielle behov. Det var et utrolig lærerikt år og da jeg flyttet hjem til Oslo for å studere, engasjerte jeg meg videre i Misjonsalliansen. Jeg fikk sommerjobb i der og reiste rundt på ulike kristne leirer og sto på stand for å informere/engasjere og verve folk til å bli faddere.                                                                                                                          

Jeg ser frem til å  møte dere i Eiksmarka som  enkeltmennesker!  Inntil da ønsker jeg å sitere en velsignelse jeg er så glad i:

«Må din vei komme deg i møte,
vinden alltid være bak din rygg,
solens lys leke på ditt kinn,
regnet falle vennlig mot din jord.
Og må Guds gode hånd
verne om deg til vi møtes igjen»

 

 

 

Tilbake